onsdag, maj 21, 2014

Veckan på Korsika

Den gick i vanlig semesteranda, alldeles för fort.

Och vilken positiv överraskning ön var! Har ju varit på både Sicilien och Sardinien tidigare, och gillat dem. Verkligen. Men Korsika lirade i en högre liga, helt klart. När vi hängde på stränderna, så var det som att vara i Karibien. När vi åkte uppe i bergen var det som ett vackert alperna med de snötäckta bergstopparna. Små pittoreska byar utmed berget som hängde över kanterna. Så jäkla vackert så jag blev förbannad. Det finns INGET fult på den ön. Allt är liksom genomidylliskt. Runt varje krök så var det ett "aaaah" och "ooooh" och "ååååh". Det tog inte slut. Man kunde inte se sig mätt. Och inget foto i världen kan återge skönheten rättvist.


Andra bra grejer: Mycket god mat. God öl. Gott vin. Snabb flygning. Smidigt med hyrbil (vilket är ett måste).

Lite förvånande men, jag har faktiskt ett par mindre bra saker att förmedla - också. Allt var inte bara rosenskimrande härligt.

Det jobbigaste var helt klart korsikanernas ovilja att prata engelska. Och deras inte allt för härliga inställning mot turister. Främst de som inte pratar franska. Eller italienska.

Vägarna. En viss sträcka var det värsta jag varit med om. Flera timmar där snitthastighet låg mellan 25-30 km i timmen. Pga smala, slingrande vägar med svindlande stup på ena sidan och berg på andra. Efter ett tag blev denna väg mörk pga natt pga att det tog lite längre tid att åka än vad vi räknat med. Då dök det upp kossor på vägen!! Vart de kom ifrån var ju ett mysterium. Vi tippade att det var den vilda korsikanska bergskossan. Som vi vet är ett nattdjur.

Priserna. Det var inte skitbilligt. Å andra sidan tycker jag att semester ska vara asiatiska priser. Vilket blir lite skevt, när jag semestrar någon annanstans.

Överlag så skulle jag rekommendera ön. Verkligen. Skulle jag åka på bröllopsresa så skulle det här vara ett av alternativen som står högt på listan. Väldigt intim ö, utan hjorder av tursiter. Inte vid den här tiden på året i alla fall. Vacker som få, vilket jag redan målat upp. Med varierande natur och mycket att se. Om man vill det. Ja, oerhört romantiskt skulle jag nog tycka ön är med kärleksfullt sällskap. 

 
Var så goda för bildbomb av väldigt dålig kvalle. Men känner jag mig rätt så skulle det här inlägget dröja ett halvår om jag skulle vänta på att ladda upp bilderna från kameran. 
Ni fattar andemeningen ändå. Vackert. Slappt. Gott. Å nej. Vi badade inte. Temperaturen på vattnet var strax över isvak. Inget i min smak riktigt. Inget i Millans smak heller. Trots att hon hävdade motsatsen. Men inte såg jag henne bada, heller. Hehe.
 

Inga kommentarer: