onsdag, november 20, 2013

Lilla Adams Peak och mer djur

Så, efter att ha gått och lagt oss innan pensionärerna och vaknat efter dem, så kom vi i väg på vår tur i morse. Vi hann väl inte med än ett par hundra meter förrän bror hoppar metern upp i luften och skriker ORM!! Jodå. Två stora svarta jävlar såg jag, medan bror vidhöll vid att det var tre stycken.

Tjugo minuter till byn, och sedan en långsam backe upp. Förutom sista biten där det var en väääldans massa trappor. Jag höll på riktigt att tuppa av. Av värmen och de höga trapporna. Och det här var Lilla Adams Peak. Jag tänkte vi skulle gå upp för stora innan vi reste hemifrån. Fyra timmars trappor. Så här i efterhand räckte den lilla. Fantastisk jäkla utsikt. Bror som är höjdrädd var kaxigare än mig. Skulle hoppa ner på någon stig som var tvärbrant för att "se vad som var bakom krönet". Fick skrika åt honom att akta kameran innan han fattade allvaret. Jobbigt också att jag inte vet larmnumret. Tvivlar på att det är 112.

Tillbaka till byn och intog en lunch i stekheta värmen. Och ett gäng öl. Välförtjänta sådana. Innan vi begav oss hemåt innan regnet skulle komma. Vi har lärt oss det här nu. Eftermiddagen slog vi ihjäl med kortspel, apskådning (fem stycken! två olika arter!!), fladdermösspaning och klappa på husets hundar och glo på hussköldpaddan. Det är som ett zoo att bara stiga utanför dörren. Lokalborna garvade åt oss när vi blev alldeles exalterade över apornas besök.

I morgon ska vi slåss med blodiglarna.

Inga kommentarer: