måndag, november 18, 2013

Kandy

Vi hade besök igår kväll. Jag stod och borstade tänderna och konstaterade nöjt att jag valt ett mycket bra ställe att bo på. Rent, fräscht, fint. Sköna sängar. Inga kryp på rummet. Samtidigt tittar jag in i en vrå mellan duschen och taket och ser något stort och svart. Med långa spröt. En kackerlacka! Har inte sett många i mitt liv. Men den här var ca tio gånger så stor som de jag tidigare sett! Hade kunnat vara en liten mus, om jag inte sett spröten och benen. Tvi fan! Bad bror lösa problemet. Han tog sin sko och gick in på toaletten medan jag ställde mig på sängen om den skulle rusa ut. Ett jäkla bankande och skrammel hörde jag där inifrån. Undrade vem som slog ihjäl vem. Tillslut kom bror ut, vinnande ur striden. Måste säga att jag blev lite förvånad att han tog tag i att döda monsterlackan utan gnäll.

Kan säga att vi tog en väääldigt lång sovmorgon. Efter tio timmars sömn försov vi oss till frukosten. Som bestod av frukt. Banan och ananas. SÅ GOTT! Rostat bröd, kaffe och Lankesisk omelett. Dvs stekt ägg med chili. Haha. Fortfarande trötta gick vi och la oss igen och sov ytterligare nästan tre timmar. Skönt, tror vi behövde det.

Åkte ner på stan. Fixade tågbiljetter till Ella i morgon. Så. Sjukt. Smidigt. Jag är i chocktillstånd. 08:40 går tåget, och vi skulle vara på plats på stationen 08:30 för avfärd. Yey!

Såklart ska jag ta en tur till Royal Botanic Garden. Såg sinnessjukt många olika orkidéer. Tänk att de växer som ogräs här, och hemma får vi kämpa för att hålla dem vid liv. Ja, jag i alla fall. Bambus, olika palmer, blommor, etc. Vackert.

Efter det en taxi till Temple of the tooth. Buddas tand bor i templet och det är ett jäkla ståhej där. Kan nog vara Sri Lankas mest kända tempel. Vi fick med oss den perfekta guiden. Berättade lite om allt. På en bra engelska. Och inte nog med det. När han frågade varit vår bil stod och väntade (hur mycket pengar trodde han att vi hade?!) så sa vi att vi tänkte gå till en bar och ta en öl. Givetvis så gick han med oss hela vägen från templet till baren. Och bara för det så fick han ordentligt (?) med dricks. Fast han inte förväntade sig det. Måste säga att jag är imponerad över vänligheten här. På riktigt. Guiden ville verkligen inte ha något, sa att det ingick i inträdet till templet. Men så betalade vi ändå ett inträde till i dricks (50kr). Utan honom hade besöket inte gett oss ens en tiondel så mycket. Samt! Även vägen till Kandys bästa bar!

Hemma nu på vårt guesthuse har vi precis fått kvällens middag. Kycklingcurry, bönor, linser, ris, friterad bröd. Inte så vansinnigt stark. Mycket gott.

Inga mer närgångna djur efter det. Såg apor på vägen ner till stan. Ekorrar i parken. Ja, och såklart katter och hundar.

Glömde! Vi var på lokal marknad idag. Sjukt vilket hemligt ställe. Köpte kryddor, så ni vet vad ni får i hjulklapp! :)


2 kommentarer:

Arne sa...

Tåget går 8:40 och framme 8:30, 7kt snabbt tåg! *flabb* Härligt att höra att ni har det bra. Jag är SÅ avundsjuk och i dag ska jag gå och träna utan dig.

Önskar mig en väldigt kitchig scarf, modell stor om du skulle snubbla över någon. Ba så du vet.

Saknar dig, puss och kram och ha det så fortsatt fantastiskt!

kramar

Elak sa...

Så. Förtydligat. ;) Ska hålla utkik efter sjal. Utan att bli lurad. Haha.. Puss