söndag, november 17, 2013

Framme i Kandy

Efter en lååång flygresa som ändå gick väldigt smärtfritt, är vi äntligen framme. Inte bara i Sri Lanka, utan även i Kandy. Det blev taxi hela vägen från flygplatsen. Fanns liksom inte energi att ta sig in till Colombo, leta upp tågstationen och sen sätta sig på ett tåg som går Gud vet när.

Fyra timmars skräckfärd avverkade vi, med en väldigt trevlig taxichaffis, Prem, som stannade till och utfodrade oss med kokosnötter, ananas och olika sorters bananer. Gott!

Väl framme så avverkade vi dusch (aaaah!) och tog oss sedan ner till stan med en rickshaw, till brors förskräckelse (han trodde väl det var slut med skräckresor för dagen) för att inta den första Lankesiska måltiden. Starkt, men gott. Vi tog sedan våra oanvända ben som suttit i ett dygn och promenerade tillbaka till hotellet som ligger uppe på berget. Lite bok och en timmes powernap så åt vi igen. Haha..

Det sägs att det är 25 grader här. Kanske kan stämma. Men så fort vi stiger ut i solen blir vi grillade. Och det känns mer som 45 grader. Annars lite molnigt. Nu åskar och blixtrar det. Kanske blir det regn i morgon..

Folket är mycket trevliga, glada och artiga. Det kan nog bli en bra resa det här.

Inga kommentarer: