tisdag, november 19, 2013

Framme i Ella

Jag är helt tagen av smidigheten här. Vi var framme vid tåget i tid. Tåget kom i tid. Vi hade egna platser i andraklasskupén. Hade en hum om att resan skulle ta tre fyra timmar. Men, den tog sex. Bara mitt fel då jag inte kollat upp det så noggrant. Lagom hungriga steg vi av tåget i Ella. På stationen stod personal från Waterfall Homestay och väntade på oss för skjuts till boendet med tuktuk. Vi passerade byn (en gata med några restauranger) och fortsatte sedan ut i ingenting. Vi passerade ingenting och åkte där en stund innan vi kom fram till vårt guesthouse där vi dumpade väskorna och vände tillbaka till byn för att äta. Väl där rullade dimman in, och lagom när vi skulle gå tillbaka "it's a nice walk", så började det regna. Och med regn menar jag ÖSREGN. Vi hade som tur var fått med oss paraplyer innan vi åkte ner. 20 minuters promenad i ösregn, backe upp och backe ner var vi framme vid boendet igen. Dyngsura, trots paraplyer. Haha.

Sov en stund, med vår inneboende. En kisse. Sedan var det dags för middag. Den äts gemensamt runt ett bord, då det bara är tre rum på stället. Så det är jag och bror och ett gäng pensionärer från England och Australien. Inget märkligt alls.

Tydligen så finns det blodiglar här man ska passa sig för. Lime ska man ha med sig att hälla på dem, för då släpper de taget. Uuuh. En miljard flying ants svärmar runt lamporna ikväll. Katter, grodor och fladdermöss som äter upp dem. Mysigt.

Tågresan ska ju vara en av världens vackraste, och jag förstår varför. Vi hann inte bli speciellt uttråkade av utsikten trots att resan tog sex timmar. Jag läste några rader medan bror hängde ut och kollade utsikten hela vägen. Han har en snygg bränna nu. Ena armen är solbränd. Haha.

Vädret? Regnar nu. Och rätt svalt. Tydligen så fungerar det så här. Fint och varmt på morgonen och på dagen, sedan dimma och regn på eftermiddagen och kvällen.

Inga kommentarer: