torsdag, november 21, 2013

Ella Rock

I dag skulle vi kliva upp tidigt och bege oss av i tid eftersom vi skulle upp på Ella Rock. Längre bort och högre klättring. Jodå, tröttmössorna sov länge i dag med.

Efter frukosten fick vi vägbeskrivningen av Karen. Australienskan som driver stället vi bor på. Det lät inte så komplicerat, och vi gav oss av. Följa tågspåret, över en bro (här blir det kritiskt om tåget kommer!), ta till vänster, sen höger och sedan snett vänster hela vägen. Vi kom över bron och sen var det sjutton stigar till vänster så vi fick fråga en lokalare som givetvis visade oss vart vi skulle gå, och även guidade oss hela vägen upp. Visserligen så är det inte gratis, utan vi fick slanta för detta (50kr). Men det har det värt. Att inte bry sig om stigarna, utan bara ta rygg. Det var tillräckligt jobbigt att hålla reda på vart vi satte fötterna.

När jag trodde vi var uppe blev jag besviken. Jaha, var det så lätt? Sen tittade jag upp och såg toppen. Moahahaha.. Där började helvetet. Brant stigning. Svetten forsade. Vi mötte några hurtfriska människor som var på väg ner. "Ni är snart uppe, två minuter till". Gick en stund till, trodde jag skulle avlida. Mötte ett par till som var på väg ner. "Snart är ni framme, bara två minuter till". Ville på riktigt vända då.

Men upp kom vi. Dyngsura. Och benen började skaka. Helvete vilken klippa vi kom ut på. Givetvis skulle min bror som inte klättrar två meter upp på en stege pga höjdrädd gå ut på avsatsen längst ut för att ta kort. Jag höll på riktigt på att bli galen på honom. Stup rätt ner. Halkade han till så skulle han dött.

Efter en massa dividerande gick vi tillslut neråt. Förbi vattenfallet. Där han såklart (!!!) skulle ut. Jag vägrade att ens närma mig det. Om vi åker på semester tillsammans igen ska jag teckna livförsäkring på människan med mig som förmånstagare, så får han klättra bland stup bäst fan han vill.

Eftermiddagen behöver jag nästan inte redogöra för? Öl och pizzaluch. Lämna in tvätt i byns tvätteri. Sedan hemåt för kortspel, bokläsning i hängmattan, apskådning, mys med hundarna, middag.

Dagens nya djur. Spindel (På toaletten medan jag satt på den. Behöver jag säga att mitt ärende avslutades väldigt snabbt?), och en mus i hängmattan.

I morgon lämnar vi en liten bit av paradiset. Både jag och bror har verkligen gillat stället. Vi har fixar taxi till Tissa i morgon, som är nästa mål. Det blir helt annorlunda gissar jag. Spännande.

Inga kommentarer: