onsdag, oktober 09, 2013

Tar hand om mitt liv

Jag har varit rätt duktig på att ta hand om mig kropp sedan jag hade problem med mitt blodtryck för att par år sedan. I den benämningen att jag börjat träna mer regelbundet och inte träna som en idiot ena månaden, och inget nästa, stressa mindre -jämt- och i alla fall (försöka) tänka på vad jag äter. Bra så.

Det är ju bara en bit på vägen har jag kommit på. Det är inte bara kroppen som ska må bra. Även skallen.

Så även om jag inte är mer dum i skallen än någon annan (vill jag gärna tro i alla fall), så har jag valt att gå och prata om livet med någon professionell. För att få verktyg att leva mitt enda liv så bra det bara går. Och även om jag tycker det mesta vi pratar om är sunt förnuft så får jag tankeställare och kvitto på att jag har kommit en bit på "rätt" väg. Vad som är rätt är ju olika för alla såklart. Men jag känner att många av de saker jag själv kommit fram till tidigare och lever och tänker efter är rätt och bra för mig.

Det här är definitivt något jag kommer fortsätta med. Att investera pengar och tid på sitt utseende är ju ofta något vi inte ens reflekterar över att vi gör. För det är så självklart för många. Men att jobba med sitt inre är helt plötsligt suspekt, flummigt, kanske skrämmande och är därför inte något vi unnar oss. Dumt nog. För det är ju faktiskt lika mycket (om inte mer!) mina tankar jag ska umgås med i resten av mitt liv, som min kropp.

Alla gör vi val hela tiden. Och jag har gjort ytterligare ett. Väldigt medvetet sådant som jag känner kommer få mig HELA mig att må bra. Eller ännu bättre.2 kommentarer:

Arne sa...

Alltså. HURRA för dig!
:')

Elak sa...

Ja, HURRA för mig! Bättre sent än aldrig, eller hur? :)