fredag, oktober 11, 2013

Pepparsås med stort P

Här om dagen gjorde J den godaste pepparsåsen jag ätit i hela mitt liv. Mums. Ja, resten av rätten var också god. Men såsen! Jag hade kunnat äta bara den. I resten av mitt liv.

Sås:
1 burk, (250 g) mascarpone
0,5-1 dl vatten
2 tsk rosépeppar, stött
2 krm svartpeppar, stött
1 tsk dragon
1 tsk soja, mörk
0,5 tsk salt
1 tsk råsocker
1-2 tsk vitvinsvinäger
(1-2 tsk senap av dijontyp)

Gör såsen: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt såsen få ett uppkok under omrörning och sjud den ett par minuter. Rör om så att såsen inte skinnar sig eller bränner fast i botten. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock och smaka av med salt eller mer kryddor. 

Seså! Gör den nu!

Receptet kommer från vivavinomat.se!
 

Inga kommentarer: