torsdag, oktober 17, 2013

Nästa års sysselsättning


Nu har jag tryckt på knappen och anmält mig till en kurs i trädgårdsodling. Lite lustigt med tanke på att jag inte ens har en trädgård att odla på. Även om jag gärna vill låtsas som att terrassen är vår trädgård.

Under en helg i månaden (10 månader) i nästa år kommer jag befinna mig påtande i Överjärva Gård. Lördag och söndag, heeela daaagar, tiiiidig morgon till kväll (nåja, tidig kväll iaf). Däremellan ska eget arbete och plugg ske.

Nu undrar jag lite i mitt stilla sinne om jag kommer orka med det. Tills jag kom på att jag faktiskt jobbade extra varannan helg förr i tiden vid sidan av mitt heltidsjobb. Visserligen väldigt länge sedan och jag var ung och rask. Men ändå. Och nu får jag faktiskt göra något som jag tycker är roligt. Tror jag. Borde jag ju klara plättlätt, va?

Appropå plätt så kommer jag säkerligen behöva en markplätt att göra arbeten på i brist på en egen. I nuläget har syrran lovat mig att härja i deras trädgård. Undrar bara om hennes bihang också tycker det är en bra idé när jag väl sätter spaden i jorden. Hehehe. Annars ser ju vår innergård ut som sju svåra år, så det borde inte kunna bli mycket värre. Kan man tycka. Men jag gissar att det inte är en bra idé..

Jag tror jag tidigare nämnt att jag brukar lyssna på Odla med P1 för att somna. Maj-Lis Pettersson som är en av programledarna ska vara med under något pass på kursen. Undrar lite om jag kommer somna då? Vore pinsamt.

Tycker ni att det varit mycket blomster här inne hittills så kan jag varna er redan nu. Nästa år blir garanterat värre.

En ynka plats var kvar på kursen, och den såg jag till att knipa, fick jag precis bekräftelse på. Yey!
 

1 kommentar:

Arne sa...

Gud så spännande!
Lovar att du får påta i vår nya trädgård till våren om du vill också. Där finns massor att göra, rensa, plantera och gallra i. Välkommen! ;) Kram