måndag, oktober 14, 2013

Inför vintern

Vilken helg vi haft! Vi har fått mycket gjort, ätit gott, njutit av det underbara höstvädret både i svampskogen och i motionsspåret runt sjöarna. Tankat sol och vackra vyer.

Bror har hängt med oss hela helgen, och han och M underhöll varandra med kortspel, bak och skräckfilmer. När skräckisarna åkte fram så gick pensionärerna (fegisarna, dvs jag och J) och la sig.

Jag lyckades få in pelargonerna som fortfarande blommar för fullt och är stora som små buskar. Några av murgrönorna fick flytta in på balkongen, medan vissa kommer få vara kvar på terrassen. Får se om de överlever. De ska tydligen klara sig över vintern, men frågan är om de gillar att klara sig i kruka. Vi lär märka det. Bara jordgubbarna och aklejan kvar att flytta in på balkongen. Resten får stå kvar och jag får hålla tummarna. Om hälften överlever blir jag glad. Haha..

Utemöblerna, grill och solsängar är buntades ihop och fick pressenning över sig. Yey!

Nu är vi lite mer redo för vintern känner jag när det gäller "trädgården". Annars är det gärna något jag skjuter på. Det är ju inte alls lika roligt att ställa in och fixa med möblerna och blommorna för vintern, som det är att plocka fram dem på våren. Skönt känns det i alla fall, att inte behöva bli stressad över det framöver.

Något som jag också åter blev varse om, som var mindre roligt var att rensa svamp. Alltså, hur trist? Hade det varit lördag så hade det nog åkt fram lite svampvin. Men nä. Fick bli te i stället. Det är ju så trevligt att plocka, laga och äta. Men att rensa.. Zzzz.. Tog väl ca två och en halv timme, trots att det inte var några större mängder.

Ny vecka. Nya möjligheter. Blir nog full fart har jag en känsla av.

Inga kommentarer: