måndag, oktober 21, 2013

Helgens barnvaktande

Skämt å sido. Inlägget nedan alltså. Jag måste säga att det gick över förväntan i helgen med yngsta syrrans två terrorister. En på elva månader, och en på snart tre år. Jag trodde att jag skulle tycka det var jobbigare. Och att jag skulle vara tröttare. Att ungarna skulle vara vildare, klåfingrigare, ledsnare och argare. De skulle ju faktiskt vara hos oss TVÅ nätter. Att det gick så smärtfritt som det gjorde kan jag också tacka bonusdottern M för. Hon är en klippa med ungar. Tålamod är hennes mellannamn.

Klart det var klåfingrigt och några sura miner. Men den lilla brydde sig föga vem som tröstade, bytte blöja eller busade. Inte den större heller. Skönt.

Den enda gången det blev svettigt för fröken Elak var när vi skulle ta oss ut för bilutflykt. Två barn som skulle bylsas på. Den ena väldigt ovillig. Sedan ska en själv på med kläder helst innan de små kokar över av otålighet och värmeslag. In i bilen. Fälla ihop en vagn (HUR FAN GÖR MAN!?!?!?!). Lirka in vagnen i bilen. (HUR TUNG OCH OTYMPLIG KAN DEN VARA!?!?) På med bälten. Ut ur bil med samma procedur fast tvärtom.. Pust.

När ungarna var upphämtade på söndagförmiddagen ställde jag mig i duschen en låååång stund. Kom ut och kände mig som en ny människa. Inte alls den förväntade södermanglade känslan. Skönt! Tömde träningsväskan och kastade strumporna i toalettstolen i stället för tvättkorgen (!!). Hade bodymist i håret i stället för spraybalsam (!!). Hrm. Otur? Inte alls trött.. nej då.

Efter dusch drog jag järnet till kompisen som bor på landet utanför Uppsala. Blev en massa massa massa snack, promenad bland hästhagar i solen, god mat och fika. Flera koppar kaffe. Mys med en mindre unge som fortfarande ligger still där man lägger henne. Upplyste föräldrarna att njuta av detta.

Hem och krascha tidigt i sängen. Sova HELA natten, trots kaffefesten på eftermiddagen. Vakna till minusgrader. Brrr.

Ny vecka. Nya äventyr.

Inga kommentarer: