tisdag, oktober 15, 2013

Biblioteket - sjukt bra uppfinning

Jag har ett tips till er som gillar att läsa, och är lika sega som jag på att upptäcka "den nya tekniken". Själv känner mig lite sen på bollen, även om jag tillhör skaran som gillar att läsa.

Skaffa ett bibliotekskort! Okej, så sen på bollen är jag inte. MEN. Ni som har surfplattor i olika modeller kan nu ladda ner väldigt många böcker på den, och läsa på språng. Eller på resande fot. För fem år sen gjorde jag det, alltså laddade ner böcker på den bärbara datorn i både ljudform och läsform. Men på den tiden var inte utbudet speciellt stort och det var lite varmt och tungt att ha med sig den i sänghalmen. Även om den bärbara datorn, är bärbar, så är den -faktiskt - mindre rolig att släpa på i tid och otid.

Nu finns det böcker så att det räcker och blir över. Och paddan är ju så mycket smidigare att ha med sig. Så. Himla. Bra. Tycker. Jag.

Det är såklart olika på olika bibliotek. Jag har skaffat kort i både Sumpan och i Stockholm. Stockholms Stadsbibliotek är såklart överlägsna med sitt utbud.

Jag ska snart börja ladda ner böcker inför Sri Lanka resan, och ska för första gången inte ta med mig ett tiotal pocketböcker. Några kommer jag fortfarande ta med mig. Ligger jag vid stranden och är i solen generellt så tycker jag nog de traditionella pocketböckerna är överlägsna. Men på tåg, flyg, i sängen och där belysningen är sämre, eller obefintlig så måste ju paddan vara bäst!

Skaffa ett kort, mecka lite med paddan, börja ladda ner, så har du lite att underhålla dig med en bra stund framåt. Möcket fiffigt.

Hej tekniken, jag gillar dig. Fast jag är lite sen på att ta till mig det du kommer med.

Inga kommentarer: