fredag, september 06, 2013

Jonas Crambys Beef Chili Taco

I lördags svängde jag ihop en vansinnigt god chili, som åts i form av tacos. Det var så gott. Även om det var ett gäng ingredienser, och mycket hackande av chili och vitlök (som jag arbetsfördelade till bror min, man får ju inte vara dum). Blev lite skeptisk till själva limen och koriandern som skulle serveras till. Även om jag gillar det. Så kändes det lite fel.. Men. Det. Var. Så. Gott.

Receptet är till 4 pers. Som äter rätt mycket.

Ingredienser:
1st chipotle-chili, torkad
2 st torkad chili, tex ancho
2 dl vatten
1 kg högrev
1 st hel vitlök
olja till stekning
3 msk vetemjöl
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummen, malen
2 tsk koriander, malen
2 tsk oregano
1 msk strösocker
salt och peppar
2 st färsk chilifrukt
33 cl ljust öl
1 tärning oxbuljong

1. Ta bort skaften och kärna ur den torkade chilin. Täck dem med vatten och koka ca 15 minuter.
2. Tärna högreven och finhacka vitlöken och stek kött och vitlök i lite olja. Stek lite i taget så att det får fin stekyta. Pudra över mjöl, chilipulver, de andra torra kryddorna, socker, salt och peppar. Finhacka och tillsätt den färska chilin. Rör om.
3. Blixtmixa den kokta, torkade chilin med vattnet och häll över grytan. Fyll på med öl och buljong så att det precis täcker. Låt stå och puttra med lock minst 2 timmar eller tills köttet är trådigt och fint.
4. Serveras med små vete- eller majstortillas, limeklyftor, crème fraiche, koriander- och silverlökshack och riven cheddarost.

Receptet kommer från boken Texmex från grunden, av Jonas Cramby.

Inga kommentarer: