lördag, september 21, 2013

Höstpimp

I dag har vi flängt runt stan i den nya fina bilen. Och min premiärkörning gick till Blomsterlandet med Millan. En liten kängurutur. Får väl in vanan på bilen så småningom. Min nya blommor fick jag för vrakpris! Som vanligt ser det pluttigt ut. Och kanske blir det någon mer höstblomma lite längre fram. Pelargonerna och Isopen blommar ju faktiskt friskt fortfarande.

Höstnytt. Ljung, prydnadskål och ett par pumpor. Återstår och se om de får vara ifred.

Ljung och cyklamen. Ska bli intressant och se hur länge cyklamen står ut. Någon som vet hur den funkar? Premiär för mig, nämligen.

Isoperna blommar fortfarande. Frösådda av undertecknad. Klätterrosen i bakgrunden har fått nya knoppar. Får de om de hinner blomma en omgång till.


Den sista höstplanteringen ser lite vilsen ut för tillfället. Har inte hittat den ultimata platsen för den än. Kärleksörten är älskad av humlorna. Även stockrosorna som sjunger på sista versen. De sistnämnda är också frösådda av undertecknad. Kan säga att färgen på dem blev långt ifrån den på fröpåsen. Istället för röda skulle de bli cerise.


Ännu finare är ju kärleksörten när man ser de små stjärnformade blommorna på nära håll.


Och den söta Törnrosas Kjortel. Synd att den är så förbannat svårsådd. Sådde ett tiotal, och då hade jag flyt som fick upp fyra små taniga plantor.


Kjolarna vajar fint i kvällssolen.

Inga kommentarer: