fredag, juli 05, 2013

Koh Tao

Så har vi hängt här några dagar. Det är en helt annan känsla än Samui. Mindre, mysigare och det känns som om det är mer folk här. Samui kändes helt öde till och från. Skönt det med, men lite märklig känsla när alla ställen gapade tomma. Vilket i sig var lite konstigt, för hotellen var verkligen långt ifrån tomma. I alla fall de vi kollade in.

Sen är det ungefär en miljon dykcenter här. På ett sett känns det lockande, men på ett annat sätt jobbigt. När jag ligger där i solstolen, läser och njuter av ingenting och ser dem släpa tuber och utrustning. Urk. Och så blåser det en del (svalkar lite skönt när man ligger i solstolen) vilket gör att dykningen kanske inte blir optimal.

Nä, får se hur jag gör. I vanlig ordning så har vi inte gjort mycket. Knatat runt lite på kvällarna i byn där vi bor. Kanske hyr vi moppe idag och kikar runt ön. Eller så gör vi det inte. Hittills har vi inte haft behov av moppe. Allt vi behöver finns på gångavstånd.

Och för att gnälla lite, så håller vi på att bli knäckta över sängarna. Visst har jag sovit i värre, men efter en och en halvt vecka med fjädrar i ryggen så vaknar jag ungefär 200 ggr per natt och försöker hitta en bekväm ställning. Vilket gör att tio timmars sömn (!) inte räcker.

Annat minus precis här, är stranden. Den är väldigt långgrund och där den blir liiiite djupare, mer än till knäna, så är den full med stenhårda koraller. Den andra (och sista) gången jag försökte mig på att vada ut slog jag i tån så överjävligt att jag trodde den var bruten. Haha.. Det kom ett gäng svordomar samtidigt som jag hoppade i land på en fot. Gissar att det var en rolig syn för de som låg utmed stranden.. Men visst, den är mycket vacker. Stranden alltså.

J surfar nu på nya hotell. Haha. Intressant att se vart vi hamnar. Och hur desperat han är. För vi har betalat för sju nätter, och lär inte få ett jota tillbaka om vi drar. Och inget garanterar ju en skönare säng dit vi kommer. Vi har ju inte bott i lopplåda hittills heller.

Inga kommentarer: