fredag, maj 10, 2013

Inga trasiga skor längre!

Utan tre par nya, hela, fina skor! Nu har vi shoppat så kortet glöder i dagarna två. Även fötterna glöder av allt promenerande! Jäklar vad ledbrutna vi är på kvällen. Trots nyinköpta, fjäderlätta, (toksnygga!!) Nike på fötterna så värker det både där och precis över allt. Inte speciellt ergonomiskt att släpa på en massa kassar och tung handväska gissar jag.

Båda shoppingdagarna utlovade ösregn hela dagen. Ett par skurar har vi fått parera genom taxi eller att kuta in på affär efter affär men annars så har det varit perfekt väder för att strosa runt. Behaglig värme, uppehåll och solen har faktiskt tittat fram mellan skraporna då och då.

Vi har kikat in i Saint Patricks Cathedral, New York Public Library (vilket fantastiskt fint bibliotek!), Rockefeller Center (där vi gick loss på Ben&Jerry), Grand Central. Skymtat Central Park. Gått förbi The Museum of Modern Art. Sneglat upp på Trump Tower, Empire State Building, FN-huset och fotat Flatiron Building. Strosat genom teaterdistriket på Broadway. Stått och blängt på alla blinkande ljus Times Square. Man hinner se mycket även om vi "bara shoppat".

I går tog vi taxi i skyfallet till Victoria Secret när de öppnade. Ooh.. Det blev väldigt dyrt. Men vi hittade så mycket fint! Och det blir lätt att man köper på sig en massa när personalen är hjälpsamma. Och mer än gärna springer och hämtar olika modeller och färger. Stå och prova utan stress i fina provrum! Men det var välbehövligt för underklädesgarderoben där hemma som har väldigt mycket mer att önska. Passformen på de befintliga BH:arna har passerat bäst före datumet för länge sedan! Hahaha.. Så nu är jag en mycket nöjd tjej. Även om jag tror att det kan bli ytterligare ett besök i den butiken innan vi åker hem. Host.

Efter orgien på VS tog vi taxi upp till Harlem. Åt en magiskt god lunch på Red Rooster där självaste Marcus Samuelson sprang runt. Mysigt ställe med mycket god. Och prisvärd mat. Strosade runt i solskenet i Harlem och hittade att shoppa även där. Totalt sju par Converse. Ehm.. Tungt. Lyckades med ren tur hitta en tunnelbana. Ta oss på rätt linje. Och hitta hem till hotellet och dumpa de tunga kassarna. Gick bra mycket snabbare än taxin.

Shoppingrond nr två igår blev nere i Greenwich Village. Letade efter dopklänning till mig, men det slutade med att jag inhandlade mitt tredje par skor. Specialbeställda Converse till den söta terroristhunden Kiwis ära, som jag ska hämta om några dagar. Spännande. Vääääldigt mysiga kvarter där vi avslutade dagen med dagens andra matupplevelse. Majskolvarna på Café Habana. Så. Jävla. Goda. Vi fick skriva upp oss på en lista för att köa för att ens komma in på restaurangen. 45 minuter senare fick vi ett litet kantbord. Fast i stället för att vänta utanför med resten av kön så gick vi över gatan och tog ett glas vin på en fransk bistro. Hehe.

Behöver jag säga att vi somnar ovaggade efter dagar som dessa?

I dag är planen parkhäng i Central Park om nu väderprognosen behagar stämma. Så det är dags att röra på röven igen och få i sig lite frukost och ta en dusch!Inga kommentarer: